John Mayer med ny singel

Den amerikanske låtskriveren og gitaristen John Mayer slapp denne helgen en ny singel. Det bys på deilig sommermusikk. 

Foto: Franck Ockenfels

«New Light» er Mayers første utgivelse siden sitt 2017-album «The Search For Everything», et album som mottok blanda tilbakemeldinger. Siden det har Mayer spilt med medlemmene i Grateful Dead i deres sitt nye prosjekt Dead & Company og vært på egen turné. Singelen er produsert av No I.D. og Mayer selv.

På lik linje med noen av «The Search For Everything» sine høydepunkter viser «New Light» at Mayer sitt lydbilde har gjennomgått stor endring. Det er tydelig at han beveger seg mer og mer vekk fra sin tidligere akustiske og mer country-inspirerte sound. Singlen er fyllt med deilig myk 80-talls, Fleetwood Mac-inspirert popsoul, toppet med funky discoriff. Mayer sklir til og med inn en aldri så liten gitarsolo og det hele oser av roadtrip nedover USAs vestkyst.

Bidragsyter til god stemning

Det hele oser av roadtrip nedover USAs vestkyst.

På det tekstuelle plan møter vi en etterlengtende Mayer som nylig har fylt førti, som med åpent hjerte prøver å overbevise en motvillig elsker. «What would it matter if your friends knew? Who cares what other people say anyway» synger Mayer før sangen slenges ut i en deilig dansbar bridge etterfulgt av en typisk Mayer-gitarsolo.

Mayer’s låtskriving har i løpet av de siste ti årene beveget seg både her og der, noe det ofte gjør med artister utover deres karriere. Problemet med Mayer sin nyere musikk er at den akkurat ikke er så dårlig at den ikke selger, ei heller akkurat ikke så god at vi som lyttere egentlig ikke får noe ut av å høre musikken.

Alt i alt leverer Mayer en deilig sommersang som både er velskreven og catchy. Singlen er likevel ikke banebrytende og heller ikke Mayers beste verk. Men den kan absolutt være en bidragsyter til god stemning en varm sommerdag.

John Mayer – New Light: 7 / 10 

HØR SINGLEN HER:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*