Julekalender, Luke 22 – En låt du synes folk bør høre / vite om

Det er kun 2 dager igjen til julaften, og dagens luke i vår julekalender inneholder den nest siste utfordringen vi har gitt mannskapet i denne omgang. Temaet er «En låt du synes folk bør høre / vite om».

Mathias Valsø

En låt folk burde vite om er Since I Fell For You med Laura Lee. Soul på sitt beste. Laura Lee er kanskje for mange en ukjent artist, men hun kan være god trøst om man ikke får alt man ønsker seg til jul..

Sadan Ekdemir

Shearwater – Home Life!

Vetle Raatten Skogmo

Sivert Høyem – Red on Maroon.

En litt ukjent låt fra Long Slow Distance, som viser en mye mørkere side enn Høyem er kjent for. Med litt hardere instrumentering kunne det lett vært en metal-låt, noe Sigurd Wongraven sannsynligvis også erindret, i og med at Høyem sang en låt for Satyricon et par år seinere.

Aksel Korneliussen

Mr. Bungle – Squeeze Me Macaroni 

Mike Patton sin collageband. Det her er absurde saker ass, men det både svinger og rocker samtidig. Skiva består av satiriske sangtekster og en deilig kombo av avant-garde og rock. Er du fan av ting som The Eric Andre show og Frank Zappa faller Mr. Bungle i smak.

Line Skille-Aspholm

King Gizzard & The Lizzard Wizard – Crumbling Castle

Det australske bandet har gitt ut hele fire album dette året, og det mangler ikke kvalitet på noen av dem. En låt jeg har hørt mye på er Crumbling Castle fra «Polygondwanaland».

Ingvild Skjønsberg

Holy Water av Gundelach, den har langt fra fått all cred den fortjener.

Tommy Lund-Pettersen

Serverer en håndfull her. HGH – Father Seb, Mugison – Murr Murr, Pappasaft – Norske Bomber, Vom – Hvorfor er du (Så jævla kjekk og pen), og Dronning Maud Land – Verdens Ende.

Bjørnar Mæland

Emptiness – Nothing But The Whole

Fra mitt favorittalbum i 2014 med samme navn. Denne uhyggelige og tidvis surrealistiske skiva brakte en helt unik miks av blackened death metal og dark ambient på banen. Det belgiske bandet kom med en oppfølger med navn «Not For Music» tidligere i år; det videreførte litt av det samme tankesettet, men klarte ikke helt å nå opp til samme nivå som dette mesterverket. For å spre litt ekstra julestemmning tillater jeg meg å legge til et klipp fra en av deres konserter:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*