Kadetten – Dag 1

Det er en varm sommerdag i Sandvika. Termostaten viser 30°C og det er nesten vanskelig å være levende.

Foto: Johannes Andersen

Kadetten er heldigvis plassert mot fjorden, så det er muligheter for å avkjøle seg i havet inne på festivalområdet. Sanvika ligger ikke i Oslo, men så nært at det ikke er noe problem for oss som bor i hovedstaden. Man kommer seg enkelt fram med tog, for så å ta en kort spasertur ned mot sjøen. Selve festivalområdet er romslig og det er to scener nært hverandre, slik at man får med seg hele festivalprogrammet om man ønsker det.

Selv om det er en fersk festival med kun to dager, er det ikke noe å si på lineupen med blant andre Anderson .Paak, Rich Brian, Tyler the Creator og lil Pump.

Pasha

Pasha @ Kadetten – foto: Magnus Helstad

Pasha er en fyr som er kjent for sine energiske konserter og blir et naturlig valg som åpningsnummer. For ikke lenge siden slapp han albumet «Park». Dette albumet er en god blanding mellom chill og fest, men det blir nok ikke så mye chill i dag. Pasha med band går på og festivalen er i gang.

Pangstart på festivalen!

Pasha er en sjarmerende og uhøytidelig type. Publikum koser seg og synger med. Stemningen er god. Likevel er det noe som ikke føles helt rett. Pasha er en selvutnevnt, med humor og selvironi, gud på scenen. Likevel er det en sannhet i det. Pasha-konserter er svettere enn gjennomsnittet, fordi han er flink til å få folk heltent.

Han fyller rommet med positiv energi. Det er ikke så lett utendørs. Pasha er for meg en artist som nytes best innendørs i trange overfylte lokaler, selv om det ikke så ut som publikumet savnet noe som helst. Pangstart på festivalen!

Pasha @ Kadetten: 7/10

Ivan Ave
Ivan Ave @ Kadetten – foto: Johannes Andersen

Ivan Ave er en ukjent artist for folk flest. Han er norsk, men ræpper på engelsk. Man skal på ingen måte si han er en tungvekter, men har vært et navn å legge merke til de siste årene. Han lager en lyrisk hiphop som er både stemningsskapende og tankevekkende. Intelligent musikk.

Når han ræpper er dette med amerikansk uttale og så godt ordforråd at man lett lar seg lure.

Også Ivan Eve har med eget band, men han er sin egen DJ. Mellom sangene kan jeg høre flere i publikum lar seg overraske over at han er norsk når de hører den brede telemarksdialekten. Det er ikke så rart. Når han ræpper er dette med amerikansk uttale og så godt ordforråd at man lett lar seg lure.

Ivan Ave @ Kadetten: 8/10

Rich Brian
Rich Brian @ Kadetten – foto: Johannes Andersen

En av festivalens store navn dag 1 er Rich Brian tidligere kjent som Rich Chigga. Han er kjent fra YouTube og fikk sitt store gjennombrudd etter en video hvor kjente amerikanske ræppere som Ghostface Killah og 21 Savage reagerer på det som skulle bli hans første hit Dat $tick. Etter dette har han laget flere hits med YouTube som plattform. Dette er en liten indonesisk gutt kjent for sin mørke stemme. Mange mener det er autotune, men han selv er hardnakket på at det ikke er noe filter på innspillingene hans. Det skal bli spennende å se live.

Dette er den første konserten for dagen hvor det virker som folk presser seg på fra alle kanter, for å komme så nært som mulig. Bakken gynger mens DJen hyper opp publikumet før Rich Brian går på. Det er bare å glede seg.

Jeg hadde faktisk gledet meg, noe jeg skammer meg over nå. 

Rich Brian er ikke lenge på scenen før magien brytes. Playbacken er så tjukk at det ikke er noe forsøk på å skjule det en gang. Rich Brians tilstedeværelse på scenen er helt ok, men han kan ingenting om lip sync. Det virker veldig tatt på sparket, og man kan ikke gjøre annet enn å riste på hodet og kalle det sløvt. Jeg hadde faktisk gledet meg, noe jeg skammer meg over nå.

Rich Brian @ Kadetten: 2/10

Anderson .Paak
Anderson .Paak @ Kadetten – foto: Johannes Andersen

Det aller største navnet i dag er Anderson .Paak. Han er en ekstremt dyktig musiker fra statene, som har et talent man skal lete lenge etter og en arbeidsmoral som forsterker talentet. Variasjonen Anderson .Paak har som artist er høy. Jeg tror man skal kunne finne noen låter man liker uansett hvem man er. Jeg tenker det sikkert blir ganske bra.

Ikled en svart og hvitstripet dress hopper Anderson .Paak på scenen og første låt er Come Down. Stemningen er på topp og det er vanskelig å ikke la seg bli fullstendig slått i bakken av det man er vitne til. Ikke bare kan Anderson .Paak å lage musikk, men han kan å underholde. Kjemien med publikum er helt rå. Det hele blir veldig hyggelig samtidig som det er masse energi. Om du ikke var her, gikk du glipp av noe. Fy faen så bra det var.

Anderson .Paak @ Kadetten: 10/10

Med første dag i boks, kan man ikke være annet enn fornøyd med det festivalen hadde å tilby. Det har vært god stemning hele dagen. Nok plass for publikum. Akseptable lengder på køer og alt har gått smooth. Her er bildeserie fra den første dagen. Foto: Johannes Andersen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*