Metalcorebandet ATENA er ute med ny låt og musikkvideo

ATENA photo by Eddie Berg
Foto: Eddie Berg
ATENA har opparbeidet seg til å bli en av de mest bemerkelsesverdige og eksperimentelle metalcore-bandene fra Norge, og beviser at den norske metallscenen har mer enn svartmetall å by på. Nå er de uten med stoltheten «Subway Anthem på Indie Recordings.

Ved å mixe elementer fra klassisk metalcore med et mer urbant lydbilde konfronterer de problemer den nye generasjonen står ovenfor i dag. Den nye låta er mikset og mastret av den svenske produsenten Henrik Udd (Bring Me The Horizon, Architects, Imminence).

Nå er de ute med den nye «Subway Anthem» med tilhørende musikkvideo. Selv om det kanskje er uvanlig, endte t-banen opp med å være inspirasjonen for singelen, og ATENA uttaler:

«Da 2020 kom og alt stoppet opp, hadde vi bare jobb å gå til mens vi ventet på å kunne spille konserter igjen. Pendlingen på t-banen ble derfor stedet der vi koblet av til musikk i hverdagen annet en når vi møttes for å skrive sammen. Sangen kom som et lyn når vi satt oss ned for å skrive den og har blitt en av våre mest betydningsfulle låter som vi ikke kunne vært mer stolte over.»

I løpet av de siste årene og med fire album bak seg, har ATENA vist seg som en av frontfigurene innen norsk metalcore med sin nådeløse blanding av tunge gitarer, elektroniske elementer og urbane referanser.

Med en dyp inspirasjon fra klassisk metalcore, hiphop og med en kjærlighet til tunge riff, fletter ATENA hardtslående metal sammen med tekster om livets mørkere sider. ATENA sitt siste, kritikerroste album Drowning Regret & Lungs Filled with Water ga dem internasjonal oppmerksomhet, og flere ledende medier var på ballen, som Dagbladet og Metal Hammer UK.

ATENA består av Vebjørn Iversen på gitar, Jakob Skogli på vokal, Ulrik Linstad på bass og Fredrik Kåsin på Trommer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*