Mørketid på Blå!

Blå ønsker høstmørket velkommen med et særdeles sterkt konsertprogram i oktober.

Foto: Pressebilder

Ikke alle sørger over at dagene blir kortere og kaldere. Det populære konsertstedet Blå ønsker høsten velkommen med en rekke bookinger som matcher sesongens farger og stemninger. Lesere med en forkjærlighet for det tyngre og mørkere vil ha plenty med godsaker å velge mellom i denne måneden.

13.10: Melvins + Shitkid

Melvins er et band som neppe trenger særlig til introduksjon. Det amerikanske bandet har siden sin oppstart i 1983 vært toneangivende i utviklingen av både sludge metal og grunge, og har vært en stor inspirasjon for giganter som Nirvana og Soundgarden. På dette europabesøket har de med seg svenske Åsa Søderqvist aka. Shitkid.

17.10: Godflesh + Lasse Marhaug

Apropos innflytelsesrike artister: selveste Godflesh gjester Brenneriveien uka etter Melvins. Den engelske duoen har vært instrumentelle i utviklingen av industriell metall, og deres nærmest Cyberpunk-aktige «Streetcleaner» fra 1989 har i all ettertid vært regnet som en av sjangerens klassiske album. Den norske støyeren Lasse Marhaug, som tidligere denne uka ga ut et hinsides album sammen med MoE, inntar rollen som support denne aftenen.

18.10: Syndrom + Happy Dagger

Det er mindre enn to uker siden norske Syndrom ga ut sitt andrealbum «Bloodbeats» gjennom Big Day Records. Vår anmelder skrev at bandet «pusher fortsatt grensene med sin industriell-eksperimentelle rock og innslag av 80-tallets goth- og doom-estetikk». På samme scene vil også Happy Dagger spille, hvor blant annet Ivar Nikolaisen (fra GBZ og Kvelertak) samt Einar Stenseng er sentrale figurer.

19.10: Author & Punisher + Okkultokrati

Enmannsbandet til Tristan Shone, Author & Punisher, er også aktuell med ny skive. På mandag ga det amerikanske industrial/doom-prosjektet ut sitt åttende album «Beastland», som allerede har rukket å bli en favoritt hos lyttermassen. Som forrett denne kvelden serveres Oslo-bandet Okkultokrati, en kraftpakke av et band med medlemmer fra blant annet Årabrot, Haust, og Hombre Malo.

20.10: Yob + Wiegedood

Et annet amerikansk band som tar turen Blå i oktober er den erfarne doom-trioen Yob. Med seg i bagasjen har de sommerens «Our Raw Heart». De vil dele scene med de belgiske sortmetallerne i Wiegedood, som er en del av «Church Of Ra»-kollektiven, som også inkluderer blant annet Amenra og Oathbreaker. Dette er ikke en kveld du vil gå glipp av.

23.10: Void ov Voices + Toft & Siljehuleboer

Void ov Voices er et soloprosjekt signert ungarske Attila Csihar. Han har jobbet med ekstremt mange band, men er nok først og fremst kjent som vokalisten i legendariske Mayhem. Prosjektet har pågått siden 2008, da han varmet opp for selveste Bohren & Der Club of Gore. Oppvarming for dette etter alt å dømme eklektiske showet vil være (Sten Ove) Toft & Silje Huleboer, som begge dreier seg i den støyende og eksperimentelle retningen.

26.10: Emma Ruth Rundle + Jaye Jayle

Det mildner litt til mot slutten av måneden, og sist ut på oktoberprogrammet er amerikanske Emma Ruth Rundle. Hun er en singer-songwriter med mørke undertoner og med en musikk som berører både Ambient og post-rock. Som support har hun sine landsmenn i Jay Jayle.

Facebook-eventer:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*