Påls butikk – Inn I Sammenhengen

Forrige fredag slapp Påls butikk et album fylt av mange finurligheter med drivende melodier og fete, hardtslående gladriff. Tematisk rir de på hvordan-ha-det-bra bølgen.

Foto: Promobilde

Påls Butikk ønsker å ta rocken mot det mer spontane og upolerte, de jobber mot det kontemporære og ønsker å være blant de sjangeruavhengige. Det siste året har trioen gitt ut en låt i måneden. Løsrevne singler uavhengig av hverandre, som er satt sammen til en helhet. Albumet endte med tittelen «Inn I Sammenhengen».

Virvar av låtvariasjoner

Bandet har ikke spart på betydningen rundt ordet sammenheng. I tillegg til albumets tittel, har de også valgt å lage to deler av platas første låt. Hårball (Del 1) og Hårball (Del 2).

Fra postete deilig driv til mer av den klassiske rock-sorten.

Låtas første del er en  instrumental full av driv, som rolig toner seg ned, hvor du bare hører lyden av gitar som glir videre inn i låtas andre del. Ble litt overrasket første gang jeg hørte overgangen her. Fra  deilig driv til mer av den klassiske rock-sorten. Ikke at det er feil.

Herfra serveres lytteren et helt virvar av låtvariasjoner. Alle titulert og vokalisert på norsk.

Saftis en rockelåt med stor R, Sikkert Ikke Dumt hvor vokalens skrik er både irriterende og passende og Trommelknud, en uptempo låt som omhandler erfaringene en har gjort seg, ved å holde fast så en ikke løper fra seg selv. «Løper hele dagen, løper eller jager, løper nattens jakt. Jakt på ferdighetens makt», synger Melina Oz fra bandet Up Against the Phantom med bandets vokalist Mats Larsen.

Indre og ytre kommunikasjon

Temaet for tekstskrivingen er todelt, hvor side A omhandler det indre, mens side B ytre kommunikasjon. Noe som må ses i en sammenheng for å få rett betydning.

«Den indre stemmen og dialogen man har med seg selv er avgjørende for å ha et godt liv. Mens den ytre kommunikasjonen handler mer om hvordan samhandling og følelser mellom mennesker utspiller seg på både makro- og mikronivå».

Frustrasjon 

Det kan føles ganske frustrerende med ting du bare ikke kan gjøre noe med.

Nå har de tråkkå over og de har valgt det selv

Mange kunne ikke tro at amerikanerne valgte Donald Trumph frivillig. Låta Kjeft Kaffe handler om tankene Mats satt med dagen etter valget. Må man virkelig måtte bekymre seg for dette også nå? «Nå har de tråkkå over og de har valgt det selv», synger han. Husker godt tankestrømmene rundt denne banen selv etter den nyheten – hva skal man liksom si? Godt føltes det ikke.

I låta Veggen skriver Mats om hvor irritert han ble over hele musikkbransjen i 2016. Veggen som er for høy til å bygge høyere. Han sier i et presseskriv at han lever i et håp om at musikkbransjen snart gjør noe nytt og overraskende.

Å bli kjent med dette albumet har vært en fryd. Jeg har danset til melodiene og er ikke langt fra å gaule med i refrengene. For hver gang jeg har gitt plata en gjennomgang har det dukket opp noe nytt. God låtskriving fra tekst til melodier. Jeg skjønner hvorfor de er blitt stemplet som det norske Foo Fighters.

Det er en del rock på norsk der ute. Alle med sin greie, men ingen som Påls Butikk. Platas siste låt Nesten Som Før er en tematisk fortsettelse og musikalsk tolkning av Alt Som Før, som er siste låt på bandets første album «Duft Fornuften». Altså enda en sammenheng inn i sammenhengen.

Inn I Sammenhengen: 8/10

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*