Radioprogrammet Klubblisten

Jørgen Jakobsen og Kim Andreassen fra Klubblisten
Foto: Rolf S. Haugen
En vennegjeng med DJer fra Askøy har startet et radioprogram og et streaming konsept som ønsker å vise frem norsk undergrunn til et større publikum seg, Klubblisten. Vi har tatt en prat med noen av de.

Under pandemien fant en vennegjeng med DJer fra Askøy ut at de måtte tenke anderledes da deres vanlige arena for å spille musikk ble stengt. Kompisgjengen hadde lang erfaring både som DJer, Radioverter og innen lyd, lys og scene teknikk. De gikk sammen for å skape en ny arena for norske DJer hvor lidenskap til musikken skulle være fokus slik at DJ-miljøet i Norge kunne få en plattform hvor de kan få lov til å promotere seg på egne premisser, uten å gjøre kommersielle kompromisser for å få vist frem sine talenter.

Resultatet ble konseptet Klubblisten som er et radioprogram og et streaming konsept som ønsker å vise frem norsk undergrunn til et større publikum. disharmoni tok turen til Radio Askøy hvor vi møtte to av Klubblisten sine gründere Jørgen Jakobsen og Kim Andreassen.

Klubblisten logo

Erfarne folk

Jørgen er initiativtaker til Klubblisten, og har vært DJ siden 90-tallet. Han har en lang karriere som DJ, hvor han har spilt fast på utesteder flere ganger i uken. I tillegg til dette har Jørgen erfaring med radio fra programmer som Norwegian Dancechart på P3 og In the mix på MP3.

«Klubblisten er en slags fritidsklubb for voksene. Vi ønsker å lage en Hub som samler undergrunnen av norske DJer.

Kim har også vært DJ siden 90-tallet og kaller seg selv for en radioentusiast. Han jobbet med radio i perioden 1986-1997 og tok opp igjen denne lidenskapen i 2019. Kim er Klubblisten sin stemme på deres radiosendinger og styrer alt det tekniske som angår deres radiosendinger.

«Klubblisten er en slags fritidsklubb for voksene. Vi ønsker å lage en Hub som samler undergrunnen av norske DJer. Et miljø som vi dessverre opplever som splittet. Vi ønsker å endre denne trenden og samle miljøet» forteller Jørgen.

Radio, streaming og video

Klubblisten har utviklet seg til å bli et tre timers radioprogram som kan høres på flere norske radiokanaler, samt streames fra Mixcloud. De har fem kuratorer som plukker sine favoritt fra sist ukes utgivelser innen klubbmusikk, fra internasjonale platformer som blant annet Spotify og Beatport. Dette utgjør 2/3 av sendingen som er et mer klassisk radioprogram. Siste timen er dedikert til konseptet Hotmix. Hvor en norsk DJ har en time til rådighet for å vise frem sine talenter.

Hotmix-konseptet streames på Twitch og lastes opp på Youtube, samme dag som radioprogrammet med ukens Hotmix sendes. Hotmix er et sammarbeid med P&P Produksjoner som leverer lyd og lys til sendingene og LEP Tekniske Tjenester tar seg av video- og streamingdelen.

«Vi e gammle, så vi leker ikke. Vi kjører heftig oppsett med mye lyd og lys. For vi liker TRØKK!» forteller Kim. Jørgen skyter inn «Det er gøy å se WOW-effekten når DJer kommer ut til oss. De blir ofte ganske nervøs når de ser oppsett de skal spille på»

Ønsker et bredt publikum

Jørgen forteller videre at noe av filosofien også er å hjelpe DJer å utvikle seg selv. — Mange av undergrunns DJene som spiller hos oss har kun et pr spille jobber i året. Med en kanal som Klubblisten gir vi dem en ekstra grunn til å øve, sette sammen sett og utvikle sine ferdigheter.

— Visuelt sett har vi valgt å gi Hotmix-konseptet et snilt uttrykk. Dette er rett og slett fordi vi ønsker å kunne vise bredden i norsk undergrunn sin klubbmusikk til et bredere publikum. Vi tror det hadde vært vanskeligere å selge konseptet til radiokanaler om vi hadde valgt et annet visuelt uttrykk.

Lærer opp frivillige og deler erfaringer

Klubblisten har faktisk hjulpet en person inn i arbeid hos P&P Produksjoner etter å ha jobbet frivillig for dem.

Hotmix-konseptet har også som filosofi å gi personer som er interessert i lyd, lys og video en sjanses å øve seg. En produksjon kan ha opp til åtte personer involvert, utenom DJene, og de ønsker å gi opplæring til personer som har lyst å sjekke ut om lyd- og lysteknikk er noe for dem, men også til personer som ønsker å lære mer om video og streaming. Klubblisten har faktisk hjulpet en person inn i arbeid hos P&P Produksjoner etter å ha jobbet frivillig for dem.

Nå etter gjenåpningen av Norge søker Klubblisten nye utfordringer. 25. mai skal de ha sin første Hotmix Stream med publikum. De arrangerer Klubbkveld på Skur 14 i Bergen og lover like heftig oppsett som de har kjørt på tidligere Hotmix Streams. Veien videre for Klubblisten er ikke helt sikkert. Jørgen forteller at det hele tiden er et prosjekt under utvikling. De har endel tanker og ideer, men hvordan prosjektet utarter seg fremover kommer litt ann på erfaringene de gjør under kvelden på Skur 14.

«Vår storhetstid er jo egentlig over for lengesiden. Man skal ikke se bortifra at vi gir Klubblisten-konseptet videre til noen andre når vi har fått bygget et solid fundament for konseptet. Hva fremtiden for Klubblisten vil bringe får vi se med tiden» forteller Jørgen med et varmt smil.

Teamet bak Klubblisten er idag:

Jørgen Jakobsen – Initiativtaker, produsent og kurator.
Kim Andressen – Radiostemmen til Klubblisten
Lars Erik Pedersen – Video- og streamingansvarlig
Kai Christian Bjørndal – Kurator og rigansvarlig
Sandra Minter – Kurator og bookingansvarlig
Trygve Haugland – Musikkurator og backlineansvarlig.

I tillegg hjelper Marthe Mørk fra Krill sitt klubbkonsept Foundation og radioprogrammet Verdig Klubb på Vers Libre, til som kurator for Technodelen av sendingen til Klubblisten.

Ukens episode kan streames her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*