PREMIERE – SUSANNA – Go Dig My Grave

Premiere: I morgen slipper Susanna sin første singel og tittelspor fra kommende album «Go Dig My Grave», som slippes 9. februar 2018 på SusannaSonata. Hør låta her hos oss allerede i dag.

Foto: André Løyning

Susanna trollbinder lytteren med det utsøkte og kunstneriske musikalske uttrykket i musikken sin. Hun er kjent for sitt sjangeråpne landskap, og personlige forvandlinger av gamle sanger. Låta Go Dig My Grave er en vakker og moderne tolkning av en gammel klassiker, hvor hun gir nok en gang nytt giv til en gammel sang.

Et album å glede seg til

I motsetning til albumet Triangle (av fjordårets sterkeste norske utgivelser), som hadde et elektronisk og prosessert lydbilde med innslag av pop-elementer og støy, er Go Dig My Grave helt akustisk. Et helakustisk album med lyden av barokkharpe, akkordeon, hardingfele og Susannas særegne vokal.

Albumet inneholder sanger om tapt kjærlighet, tørst etter brennevin og dødens tiltrekningskraft.

Dette blir det tolvte i Susannas albumrekke, en sterk og personlig samling av mørke sanger, med dype røtter gjennom århundrer av amerikansk og europeisk musikkarv. Sammen med sveitsiske Giovanna Pessi (barokkharpe), Ida Hidle (akkordeon) og Tuva Syvertsen (hardingfele og fele), tolkes engelske ballader, amerikanske folkeviser, sanger av Elizabeth Cotten, Lou Reed og Joy Division, samt én ny sang av Susanna tekstet av Charles Baudelaire, fra den en gang forbudte samlingen Flowers of Evil. 

Albumet inneholder sanger om tapt kjærlighet, tørst etter brennevin og dødens tiltrekningskraft. Det er innspilt og mikset i Rainbow Studio i Oslo av Jan Erik Kongshaug, og produsert av Deathprod og Susanna.

Jeg er tiltrukket av triste sanger og hvordan folk til alle tider har brukt musikk, sanger og det å synge for å takle tøffe perioder i livet. Det er mange likhetstrekk mellom hvordan historiene fortelles i de gamle engelske balladene og i amerikansk folk – selv om de nyere sangene på en måte har en mer «rett fram» holdning til tragedie, sier Susanna.

Cover: Print by Norwegian artist Arne Bendik Sjur. Design by Johanna Blom.

Susanna har vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og senest for albumet Triangle i 2016. I 2015 ble Susanna tildelt Radka Toneff Minnepris, og i 2016 vant hun Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DNB-prisen. Susanna er dessuten nominert til EDVARD-prisen som komponist og tekstforfatter i Åpen Klasse for ‘Triangle’.

Førstkommende søndag blir det stemningsfullt i Marmorsalen på Sentralen, når Susanna tar med seg besetningen, spiller albumets låter og avslutter Oslo World festivalen med en konsert som bør oppleves.

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*