Trust Us – Non-Zero-Sum-Game

Bilde for bruk i artikkel
Foto: TRUST US
Sterk og interessant debutskive fra TRUST US. Non-Zero-Sum-Game er ute i dag gjennom Apollon Records.

Vurdering

TRUST US – Non-Zero-Sum-Game 5/6Karakter 5

Bergenske TRUST US slipper sin første plate, Non-Zero-Sum-Game, i dag. Bandet leverer alternativ post-rock med energisk vokal, tunge gitarer og mye fuzz. TRUST US er et relativt nytt band, men medlemmene har erfaring fra Ribozyme, Natt, Krakow og Major Parkinson.  Så sent som 17. November i fjor signerte bandet kontrakt med Apollon records på (selvsagte) Apollon Platebar. Bare ni dager etter det kom første singel «Pharaoh», og singel nr. 2 «Marathon» kom 04. februar i år. Dette er et band som helt tydelig ikke ligger på latsiden. Heldigvis, må en nesten få si.

Dette inspirerte Non-Zero-Sum Game

Tematikken rundt Non-Zero-Sum Game går igjen gjennom hele platen, og gir publikum en meget givende lytteropplevelse sammen med de øvrige musikalske elementene som bandet øser av på denne platen.

René Misje (vokal/gitar) sier at inspirasjonen kom fra en sekvens i storfilmen Arrival. Han oppsummerer det med følgende velvalgte ord:

«– Tematikken kom med tanke på det å jobbe mot et mål. Det er et regnskap, både fysisk og psykisk, som skal gå opp og avhenger av hvor mye innsats du putter i det du holder på med. Selv om man gjør alt man kan for å lykkes eller vinne, er ikke det ikke alltid mengden input eller verdi som vipper pinnen i din favør. Man møter motstand i mange former. I denne sammenhengen tenkte jeg på det at man ofte sammenligner seg selv eller konkurrerer mot andre.  Her syntes at Non-Zero-Sum Game ble en fin betegnelse på en slik situasjon der ens seier ikke nødvendigvis betyr at andre taper, og ens tap ikke nødvendigvis betyr at den andre parten vinner».

Stor variasjon i hver låt

Platen starter med førstesingelen, «Pharaoh». Denne går rett i angrepsposisjon med tunge gitarer og en nærmest punkete vokal. Låten er variert, der man kan gå fra harmonisk vokal i ene øyeblikket til et realt angrep i neste.  Tematikken kjennes fort igjen i linjer som «Tons of Stones – Choking all the thoughts». Variasjonene gjør låten enda kraftigere, og lytteren kan fort finne seg i å måtte sette denne på repeat en god del ganger.

Deretter kommer bandets andre singel, «Marathon» som starter med energisk vokal og heftig gitar. Låten beveger seg inn i et progressivt gitarlandskap i midtpartiet før den kveiler seg tilbake til det mer energiske igjen. Spenstig låt, som kanskje drar tankene litt i retning av en miks av Motorpsycho og Pink Floyd.

«Focus” sparkes i gang med tung bass og insisterende gitar. René sin vocal er nærmest ropende: «Can you hear the rumble from deep beneath the ground? Do you see the flood rushing towards us all. Do you feel? Can you hear the heartbeat? A thousand miles per hour. This is fear!” Låten fungerer meget godt som midtparti på platen.

Bilde for bruk i artikkel
TRUST US klarer seg godt med ryggen mot veggen. Foto: TRUST US
Mesterlig sjangerlek

Dette er en lytteropplevelse jeg trygt kan anbefale.

Med sine 7 minutter er «Silverwave» platens lengste låt. Den drives fremover av trommene, som taktfast guider oss gjennom et stormfullt musikalsk landskap. Vi aner konturene av noe grunge-aktig til å begynne med, men den bukter seg via et Seigmen-esque midtparti før den så reiser seg inn i en eventyrlig sekvens med gitar og vokal i fokus. Låten avsluttes med en nærmest doom-aktig gitar. En meget spennende låt.

Sistelåten, instrumentale “Non-Zero-Sum-Game”, starter med drivende gitar. Dette er en mer beint frem rocker, men også her får vi prog-elementer som pirrer.

Totalt sett er dette en lytteropplevelse jeg trygt kan anbefale. En meget sterk og interessant debut, om enn litt for kort for undertegnede. Tematikken rundt Non-Zero-Sum Game går igjen gjennom hele platen, og gir publikum en meget givende lytteropplevelse sammen med de øvrige musikalske elementene som bandet øser av på denne platen.

TRUST US består av:
Cato Olaisen på trommer ( Ribozyme, Ex- Major Parkinson), Bård Kristinson på bass (Ribozyme) og René Misje på gitar og vokal ( Natt, ex-Krakow)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*