20-årsjubileum og nytt konsertsted: Rammsund på Felix og Cardwell og Wyruz på Godshuset

Rammsund. Foto: Hans Martin Høydahl
Denne omtalen tar for seg konserter på to forskjellige dager: Det ble feiring av 20-årsjubileum med Rammsund på Felix pub & scene på fredag og konserter med Cardwell og Wyruz på Godshuset på lørdag.
Fredag på Felix:

Når dørvakta for lokalet smiler grunnet forhåndssalg er det absolutt ingen grunn til å henge med nebbet. Rammsund leverer, kanskje blir det mer visuelt og spektakulært i en større setting enn Felix har å by på, men lokalet er uansett fylt av spente publikummere som vil bli med på feiringen. En bør huske på at selv Rammstein begynte ett helt annet sted enn store arenaer med pyroteknikk og lys som får en miljøforkjemper til å gråte en tåre og en energiminister som gnir seg i henda og tenker her blir det penger inn. Uansett: tjue år feiring med både brask og bram, ikke bare leverte Rammsund et forrykende show, men noen hadde skaffet til veie en ekte flammesluker.

Resultatet er at det ikke går så himla lang tid før brannalarmen går og både politi og brannvesen står på døren. En skulle tro at dette byr på en aldri så liten bråstopp på et flott jubileum, men bandet får fortsette. I skrivende stund er jeg litt usikker på om de fremmøtte egentlig fikk med seg alarmen eller om load-in-dørene ble åpnet for å skifte luft. I skrivende stund må jeg nok innrømme at dette topper en fenomenal konsertkveld på Felix.

Erlend Svartefrost Stubberud sørget for høy temp på Rammsund konserten på Felix. Foto: Hans Martin Høydahl
Lørdag på Godshuset:

Det er alltid spennende med nye plasser en kan oppleve musikk live. Jeg var nok mest nysgjerrig på dette lokalet – Godshuset. En vet aldri om det kan by på utfordringer når det gjelder alt fra mottagelse til lys eller arbeidsforhold. Det er ikke alltid like kult med feststemte entusiaster på konsert når du beveger deg med dyrt fotoutstyr og det verken er egen inngang eller foto-pit. Fra mitt stå-sted virker lokalet passe stort med relativ grei takhøyde.

Spenningen er til å ta og føle på i det første band, Cardwell, går på. Det er et relativ ukjent band for meg, men jeg blir imponert over bredden på kvelden her i Løten. Fra Cardwell i en tildels spennende kobling mellom akustiske melodier med krydder av heavy metal, til beinhard trash representert av Hamar-bandet Wyruz. Om det var med lansering av den nye singelen «Chaos» eller om dette var planlagt, er jeg litt usikker på. Men at Hamar-bandet leverer, det er jeg iallefall sikker på.

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*