NICK CAVE & THE BAD SEEDS til Øyafestivalen 2022

Nick Cave & The Bad Seeds på Bergenfest i 2018 - Foto: Tuva Åserud
Selv om Øyafestivalen 2021 er avlyst,  står ikke planleggingen stille. På tirsdag startet billettsalget til 2022-utgaven. Samme dag kunne festivalen avsløre at Nick Cave & The Bad Seeds blir å avlutte Amfiet torsdag 11. august neste år.

Les også: Øyafestivalen 2021 avlyst

Dette blir første gang vi kan oppleve Nick Cave & The Bad Seeds i Oslo på fem år. I tillegg til at det er deres eneste Norgeskonsert i 2022. Vi gleder oss vilt!

Nick Cave & The Bad Seeds

Australske Nick Cave & The Bad Seeds vokste ut av bandet The Birthday Party i 1983. Siden har de vokst seg fra å være store i undergrunnen til å bli en av de nålevende største legender med sin veksling mellom sorgtunge ballader, hektiske rockelåter, mørke viser og post-punk.

Det siste studioalbumet Ghosteen kom i 2019 og ble møtt med strålende kritikker. Rolling Stone mente blant annet at det er et melankolsk mesterverk. Albumet ga smak hos flere også i Norge. Nettmagasinet Musikknyheter ga det full pott og skrev blant annet at det er et «monumentalt storverk». Ghosteen ble også godt mottatt i redaksjonen vår. Hvor det fikk sin plassering blant våre internasjonale favoritter fra 2019 og på listen for favorittalbum fra tiåret som gikk.

I perioder uten The Bad Seeds er Nick Cave aktiv som forfatter, filmkomponist og teater eller soloartist alene med piano. I 2020 fikk vi et mesterverk av en liveplate og konsertfilmen Idiot Prayer, hvor han satt helt alene og spilte i Alexandra Palace. Tidligere i år slapp han albumet CARNAGE i samarbeid med Bad Seeds-medlemmet Warren Ellis. Albumet ble belønnet med full pott i Dagbladet og The Guardian samt en åtter av mulige ti hos Pitchfork.

Med et hav av gode låter gleder vi oss til Nick Cave & The Bad Seeds settliste den 11. august 2022. Dette blir virkelig noe å se frem til.

1 Trackback / Pingback

  1. Mye å se frem til festivalsommeren 2022 - disharmoni

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*