Plàsi – Foreign Sea

Foto: Amanda Gylling
Plàsi er svensk-gresk og har tidligere gitt ut albumet People i tillegg til flere EP-er. Nå er han ute med albumet Foreign Sea Nettwerk Music Group. Albumet er spilt inn både i Sverige og Hellas.

Vurdering

Plàsi – Foreign Sea 4/6Karakter 4

13 låter med overtoner av artister som Nick Drake, Ásgeir og Charlie Cunningham er det Plàsi byr oss på Foreign Sea. Alle låtene er vakre, følsomme og godt produserte.

Nå kan litt av utfordringen med den type musikk være at det kan bli for snilt og ensformig og for iørefallende. Er det sånn med Plàsi sin utgivelse?

Både ja og nei. De beste låtene løfter albumet betydelig, sånn som tittellåten og den aldeles nydelige «Far From Home». Det er mye fint gitarspill, fine arrangementer og fin sang her.

«Foreign Sea, I need your movement to breathe»

Havet som metafor

Det starter også innbydende med tittellåten, med havet som metafor for å føle seg fri og ubundet. Låten tonefølges av gitar, blåsere og den behagelig stemmen til Plàsi.

Det er to duetter på albumet, «How Do You Know» hvor han synger sammen med Aisha Bardu, og «One Last Night» hvor han får hjelp av Rosemary & Garlic. Det fungerer riktig så bra med supplerende stemmer.

Foreign Sea mangler ikke gode øyeblikk, men noen av låtene føles som fyllstoff, og blir litt kjedelige. Selv med disse innvendingene drar de gode låtene såpass opp at albumet fortjener en god firer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*