TAPE TRASH på Vaterland

Foto: Ådne Evjen
For ikke lenge siden slapp bandet TAPE TRASH debutalbumet TAPE TRASH 4-EVER. På lørdag var det duket for slippkonsert på Vaterland Bar & Scene.

Vurdering

TAPE TRASH på Vaterland 5/6Karakter 5

TAPE TRASH i konsertutgave består av fem mann: Anders Magnor Killerud på vokal og gitar, Kristofer Mathias Staxrud på trommer og kor, Hallvard Bonden på bass og kor, Kristian Grostad på gitar og kor og Andreas Engeseth på gitar og kor.

Med tre mann på gitar borger det for godt øs på scenen på Vaterland. Når de fleste låtene i tillegg er høyenergiske, er det ingen overraskelse at det virkelig slår gnister av bandet når de fyrer av gårde.

Frontmann Anders spiller gitar og synger, og framstår som noe av det livligste man finner på norske klubbscener. Han spretter rundt høyt og lavt og luggen hans gir visuell og dramatisk effekt der den slenger rundt hodet hans.

Intervju med TAPE TRASH.

Foto: Ådne Evjen
TAPE TRASH 4-EVER

Bandet starter med tittellåten fra albumet, og det passer godt, både musikalsk og tekstlig. «Hold tight we’re on a mission» tonefølges av hissige, tøffe gitarer og iherdig tromming fra Kristofer Staxrud.

– Nå tar vi det opp et hakk!, roper Killerud, før bandet kjører i gang postpunkintroen til låta «CLAY!»

– Dette er «Perfect Spring», det var den første singelen vi ga ut,  sier Anders før de kickstarter låten som er en av de beste debutsinglene utgitt av noe norsk band. Hvis våren er et bilde på en frisk start, symboliserer denne låten nettopp det for bandet: «I’ll begin – I’ll be anything.»

– Nå tar vi det opp et hakk!, roper Killerud, før bandet kjører i gang postpunkintroen til låta «CLAY!» Det er vanvittig tøft, og de fortsetter i 2000-universet sitt i låten som for meg minner om noen av de mer desperate låtene til bandet EMF.

Foto: Ådne Evjen
Opp av kaninhatten

Plutselig har Killerud fått på seg en kaninhatt. Han hopper ut blant publikum og tar med seg Vincent fra bandet trueandtrue i en dans som ender med at stakkars Vincent lander på rygg på scenekanten.

Det er i det hele tatt høy stemning og folk smiler og har det gøy på Vaterland.

Etterpå må Killerud berolige de frammøtte med at han ikke har tenkt å ta flere turer ut blant publikum. Det er i det hele tatt høy stemning og folk smiler og har det gøy på Vaterland.

TAPE TRASH roer ned på nest siste låt, og det er kanskje greit å gire ned litt før de avslutter konserten med låten «FEVER AND ALCO». Den knuser all motstand og avslutter konserten med et band som flere burde åpne ørene til.

Foto: Ådne Evjen

PS. Vi må nevne oppvarmingsbandet – eller special guests – Probleman som er et band som synger låter på fin helgelandsdialekt. Jeg fikk assosiasjoner til et annet nordnorsk band, nemlig Dunderhonning. Jeg vet ikke så mye om bandet, men det sies at de er inspirert av amerikansk midwest-emo. Fint var det i hvert fall, og de er ute med albumet Kor har eg vørre i heile mett liv. Det var dagens musikktips, helt gratis.

Fotogalleri: Ådne Evjen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*