Benedikt på Parkteatret: Drømmemusikk i pysjamas

Foto: Johannes Andersen
Folkpop-bandet Benedikt slapp albumet Why Are You Dreaming? i slutten av april, og nå var det på tide med releasekonsert for albumet. Parkteatret var bortimot fullt av mennesker som hadde møtt opp for å bivåne det hele.

Vurdering

Benedikt på Parkteatret 5/6Karakter 5
Tøff i pysjamas

Mens et vakker-trist dikt av Settem sin sambygding Hans Hyldbakk ble lest opp over anlegget, entret bandet Benedikt scenen ikledd pysjamaser. De hadde for anledningen med seg Håkon Brunborg Kjenstad på pedal steel og bratsj, noe som gjorde at de denne kvelden var et timannsband!

Frontmann Hans Olav Settem stilte med akustisk gitar med nylonstrenger

Frontmann Hans Olav Settem stilte med akustisk gitar med nylonstrenger og ellers hadde bandet et svært variert utvalg av instrumenter: synth, banjo, strykere, blåsere, i tillegg til elgitar, bass og trommer. Har vi glemt noe da? Ja, selvsagt må vi nevne at en av dem spillte på sag. Tøft!

Hans Olav Settem. Foto: Johannes Andersen.
Detaljrikt og drømmeaktig

Man skulle kanskje tro at et band på ti personer skulle lage en vegg av lyd og nærmest kjøre over oss fra start til mål. Dette har aldri vært bandets intensjon. Bandmedlemmene utfylte hverandre i et detaljrikt, drømmeaktig, økonomisk og finvevd lydbilde.

Åpningslåten startet med et bredt lydbilde før Settem drar i gang den Elliott Smith-aktige «How Did I Wind Up Here?»

Det forrige albumet, Balcony Dream ble belønnet med en sekser av disharmoni. Det nye albumet er omtrent på samme nivå. Det er et album fylt av fine, melankolske låter, rikt i uttrykket og godt for øret.

Åpningslåten startet med et bredt lydbilde før Settem dro i gang den Elliott Smith-aktige «How Did I Wind Up Here?». Den åpnet med akustisk gitar, før bandet smøg seg gradvis innpå og vevde lag på lag med fine tråder.

Foto: Johannes Andersen
With a little help from my friends

Instrumenteringen er én ting, men den fine koringen fra venstre flanke bidro sterkt til å skape det drømmende og vakre musikkuniverset til Benedikt. De enkelte musikalske bestanddelene smeltet sammen til et organisk hele som dro i samme retning.

De enkelte musikalske bestanddelene smeltet sammen til et organisk hele som dro i samme retning

Naturlig nok var de fleste låtene på settlista fra det nye albumet, men heldigvis la de inn låter fra Balcony Dream også. Låter som «Purple and Green» og «In the Mirror» gled fint inn blant de nye låtene.

Ellers fikk Benedikt god hjelp av sine musikalske venner. Svenske Levina Storåkern fra bandet Ævestaden bidro på vokal på to av låtene, og under ett av ekstranumrene fikk bandet besøk av Beharie, Ea Othilde, Ragnhild Fangel Jamtveit fra Pom Poko og Ragnhild Moan fra ¡BangBang Watergun! på kor.

Hardtarbeidende og talentfulle

Bandet avsluttet med låten «Pope Francis» fra Balcony Dream og da har de hyllet publikum, lydmannen, foreldrene sine (mange av dem hadde tatt turen for å overvære konserten) og «kremmer» Julia på merch.

Benedikt står så inderlig godt på egne ben og hvis det fins noen rettferdighet her i verden, bør bandet slå gjennom på bred basis

Mange har nevnt Sufjan Stevens og Elliott Smith med flere som musikalske referanser til bandet. Jeg har selv gjort meg «skyldig» i det. Glem det! Benedikt står så inderlig godt på egne ben og hvis det fins noen rettferdighet her i verden, bør bandet slå gjennom på bred basis. Det fortjener det talentfulle og hardtarbeidende musikkollektivet.

Oppvarmingsartist Ea Othilde gjorde for øvrig et riktig så fint akustisk sett før Benedikt gikk på scenen. Les mer om henne her.

Settliste Benedikt:
1. Hans Hyldbakk intro
2. Now That I Know You
3. How did I wind up here?
4. 2017
5. You Might Remember
6. All things end
7. Forever
8. Blood Moon
9. In the Mirror
10. Halsmandlar feat. Ævestaden/Levina Storåkern
11. Why Are You Dreaming (m/kor)
12. One Day at a Time
13. Purple and Green
14. Pope Francis

Fotogalleri: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*